Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Befejeződött a magyarcsanádi művelődési ház és könyvtár felújítása

E-mail Nyomtatás

Befejeződött a magyarcsanádi művelődési ház és könyvtár felújítása, a 180 millió forint kormányzati támogatással megvalósult beruházást december 9-én adták át a Csongrád megyei községben.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az avatáson azt mondta, 2010-ig ebben az országban "vagy-vagy fejlesztéspolitika" érvényesült, vagy a fővárosnak jutott pénz vagy az ország más részeinek. Jelenleg az "és fejlesztéspolitikáját" gyakorolják, jut a fővárosnak, a nagyvárosoknak és jutnia kell a vidékre is, azoknak a közösségeknek is, melyek Kelet-Magyarországon először a trianoni békeszerződés, majd a második világháború, később a román-magyar viszony áldozataként kerültek rossz körülmények közé.

A politikus a térség országgyűlési képviselőjeként ezért tartotta kötelességének felhívni a kormány tagjainak figyelmét arra, hogy az itt élő emberek, az itt elvégzett munka alapján érdemesek törekvéseik támogatására. Csaknem száz esztendőnek kellett eltelnie, hogy az országnak olyan kormánya legyen, amely újra komolyan veszi a térség településein élők helyzetének javítását - tette hozzá.

Ebben a közösségben sokan élnek egyedül, szegénységben, sok fiatalnak kellett a megélhetés miatt elhagynia szülőhelyét, éppen ezért fontos, hogy az önkormányzat a "szív gyógyításával", a művelődési ház, a könyvtár felújításával kezdte a munkát - közölte a miniszter.

Farkas János (független) polgármester ünnepi beszédében emlékeztetett arra: a művelődési ház elődjét 1935-ben emelték, azzal a céllal, hogy emléket állítsanak az első világháborúban elhunyt magyarcsanádiaknak, és az épületet hősök házának nevezték.

A művelődési ház rekonstrukcióját 180 millió forint kormányzati támogatás tette lehetővé. Jövőre pedig egészségház épül gyógyszertárral az ezerötszáz lakosú községben - közölte a polgármester.

 

(MTI)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség