Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Az év végégig megérkezik az Erzsébet-utalvány a nyugdíjasokhoz

E-mail Nyomtatás

A kormány elfogadta a miniszterelnök javaslatát: 10 ezer forint értékű papíralapú Erzsébet-utalványt kapnak a nyugdíjasok, illetve egyes más ellátásokban részesülők az év végéig, amelyen hideg és meleg élelmet vásárolhatnak majd. Az Erzsébet-utalványra 2 millió 700 ezer ember jogosult. A jogosultak teljes köre a 404/2016. (XII. 8.) kormányrendeletben olvasható.

Az utalványok kikézbesítésében a Magyar Posta fog közreműködni, a háztartásokba legkésőbb december 31-ig kell megérkeznie.

Az érintettek személyesen tudják átvenni a küldeményt, amely az utalványokat és egy rövid tájékoztatót is tartalmaz. Amennyiben a címzett nincs otthon, értesítőt kap arról, hogy küldeménye érkezett. Az utalványok ezzel az értesítővel 10 munkanapig átvehetőek a címhez tartozó letéti postán. A karácsonyi gesztusnak is szánt egyszeri juttatásra 42 milliárd forintot fordít a kormány.

Fontos, hogy az Erzsébet-utalványok után nem kell adóbevallást készíteni, hiszen a személyi jövedelemadóról szóló törvény értelmében azt az állam fizeti meg,

és az adóhatósággal szembeni elszámolás is az államot terheli. A nyugdíjasoknak tehát csak el kell költeniük az utalványokat, más teendőjük nincs.

 

(kormany.hu)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség