Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

MÖSZ: az önkormányzatok zsebében kotorászik a kormány

E-mail Nyomtatás

A fuvarozóknak ígért üzemanyagár-emelkedés kompenzációval a kormány az önkormányzatok bevételeit csökkentené - áll a Magyar Önkormányzatok Szövetségének szombati nyilatkozatában. A MÖSZ ezért azt javasolja, hogy az energiaárak növekedéséből adódó több 10 milliárdos többlet adóbevételéből oldja meg a kormány a problémát. A nyilatkozatban a MÖSZ felhívja a kormány figyelmét, hogy a gépjárműadó jelenleg 100 százalékban az önkormányzatok saját bevétele, és elsősorban a települési utak karbantartására és felújítására fizetik helyben az autó tulajdonosok. A szövetség attól tart, hogy a gépjárműadó csökkentése további bevételkiesést jelentene az önkormányzatoknak.
Lapértesülések szerint ötmilliárd forintos csomagot kapnak a költségvetéstől a fuvarozók az üzemanyagár emelkedésének kompenzálásának megoldására. Ebből a legnagyobb - négymilliárd forintos - tétel, hogy a kormány a jövőben kedvezményt adna a nehéz-tehergépjárművek gépjárműadójából. A MÖSZ szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány nem egyeztetett gépjárműadó csökkentési szándékról az önkormányzatokkal.
A MÖSZ elvárja Gyenesei István újonnan kinevezett önkormányzati minisztertől, hogy tegyen meg mindent, hogy az önkormányzatok gazdasági pozíciói ne romoljanak tovább - zárul a nyilatkozat.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség