Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Demszky megvétózta a Szigetet?

E-mail Nyomtatás

A főpolgármesteri kabinetirodához tartozó munkatársak készítették azt az előterjesztést, ami alapján az önkormányzat városképvédelmi bizottsága hároméves ingyenes területhasználati engedélyt adott a Sziget Fesztiválnak, és ezt a döntést vétózta meg utólag a főpolgármester - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Ughy Attila. A bizottság elnöke kijelentette: már aláírták a Szigettel a megállapodást, ha ezt megpróbálják felbontani, be is perelhetik a fővárost. A Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája azt közölte: az idei Sziget Fesztivált nem érinti a főpolgármester döntése.
Demszky vétója a képviselő szerint azért is érthetetlen, mert a bizottság elé kerülő javaslatot a főpolgármesteri kabinetirodához tartozó munkatársak készítették, és Hagyó Miklós illetve Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettesek írták alá. A fideszes politikus szerint az ügy mutatja a Főpolgármesteri Hivatalban uralkodó állapotokat, eközben a főpolgármester a bizottságra próbálja hárítani felelősséget.
A képviselő utalt arra: a főpolgármester azzal indokolta a bizottsági döntés felfüggesztését, hogy az ingyenes közterület-használati engedély sérti az önkormányzat érdekeit. Ughy Attila kifejtette: Demszky Gábor csak június 10-én vétózta meg a határozatot, de a május 7-i döntés alapján május 24-én aláírták a megállapodást a Szigettel. A politikus szerint a főpolgármester a testület döntését felfüggesztheti, de a Szigettel aláírt megállapodás érvényes. Ha ezt fel akarják bontani, a Sziget akár be is perelheti a fővárost.
A főpolgármester nem az idei rendezvény közterület-használatával nem értett egyet, hanem azzal, hogy a következő két évben is változatlan feltételek mellett, ellenszolgáltatás nélkül kapják meg a területet a szervezők - reagált a Főpolgármesteri Hivatal. A közlemény leszögezi: az idei fesztivált a döntés nem érinti. A Sziget Kft. a 2008-as rendezvényről - csak erre az évre szóló - szerződést is kötött a bizottsággal, ami érvényben van.
(FH)
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség