Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Áthelyezték a felettese ellen valló rendőrt

E-mail Nyomtatás

A Készenléti Rendőrség egy másik egységéhez helyezték át azt a rendőrt, aki kedden terhelő vallomást tett parancsnokára a bíróságon még a 2006. október 23-i események kapcsán. A parancsnok is új helyre került, így teljesen megszűnt közöttük az alá-fölérendeltségi viszony. Jelenleg is tart még másodfokon a tárgyalása a Készenléti Rendőrség egyik egyenruhásának, akit azzal vádolnak, hogy 2006. október 23-án eltörte egy már megbilincselt demonstráló ujját. Sajtóhírek szerint a rendőr a keddi tárgyaláson azt mondta, hogy parancsnoka volt az, aki a bilincsben lévő férfi sérülését okozta. Ezt később több kollégája is megerősítette.
Arról is beszélt, hogy eddig csak saját ártatlanságát hangoztatta, mert sem a nyomozó ügyészek, sem pedig az elsőfokú bíróság nem kérdezte tőle, hogy valójában ki törte el a férfi ujját. Azért volt kénytelen most mégis elmondani, mert súlyos börtönbüntetéssel és lefokozással fenyegették. Azt is megjegyezte, hogy tart a parancsnok bosszújától.
A Készenléti Rendőrség a tárgyalás után a vádlott rendőrt és a parancsnokot is más-más egységhez helyezte át - mondta el a Független Hírügynökségnek Lukács Anita, a szervezet szóvivője. Így tehát megszűnt közöttük az alá-fölérendeltségi viszony - fűzte hozzá.
(FH)
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség