Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Utcára vonulhatnak a magyar tejtermelők

E-mail Nyomtatás


Ismét tüntetéseket szerveznek a tejtermelők az áruházláncok elé, ha nem sikerül velük megállapodni a hazai tejtermékek áráról és a külföldről származó termékek visszaszorításáról.Akárcsak három éve, ismét demonstrációkat szerveznek az áruházláncok elé a hazai tejtermelők, ha nem sikerül egyezségre jutniuk a kereskedőkkel az olcsó import visszaszorításáról és a felvásárlási árak emeléséről - jelentette be csütörtökön Kovács László, a Tej Terméktanács (TT) elnöke és Istvánfalvi Miklós, a szervezet korábbi vezetője.

"Tarthatatlan, hogy a kereskedelem ennyire befolyásolja a tejtermékek árát. Csak áprilisban három százalékkal nőtt a kereskedelem eredménye, amit az árak egyszázalékos emelésével és az átvételi árak kétszázalékos csökkentésével értek el" - mondta Istvánfalvi Miklós.
"A januári 95-100 forintos csúcs óta folyamatosan csökken a tej felvásárlási átlagára hazánkban. Májusban a tej literenkénti felvásárlási ára elérte a kritikus szintet, már csak nyolcvan forint volt. A nagy áruházak polcain ráadásul egyre több a rendkívül olcsó, külföldi tejtermék. Elsőként ennek megakadályozására kezdeményezünk tárgyalásokat a meghatározó áruházláncok vezetőivel és beszerzőivel" - mondta a Tej Terméktanács elnöke. Istvánfalvi arra emlékeztetett, hogy a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének szarvasmarha választmánya két héttel ezelőtt tüntetésre szólította fel a tejtermelőket. A TT elnöke azt is elmondta, hogy az elkövetkezendőkben többet foglalkoznak a fogyasztókkal, a cél az, hogy magyar terméket válasszanak, visszaszorítsák az importot, és megállítsák a hazai szarvasmarha-állomány és tejtermelés csökkenését.
(Magyar Hírlap)
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség