Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Orbán - Fodor - Sok hűhó, semmiért

E-mail Nyomtatás

Hasonlóan értékelte az ország gazdasági helyzetét a Fidesz és az SZDSZ elnöke a délutáni, másfél órás találkozón. A kisebbségi Gyurcsány-kormány jövőjét azonban már eltérően ítéli meg Orbán Viktor és Fodor Gábor. A Fidesz elnöke szerint Magyarországnak nincs ideje a helyben járásra, ezért továbbra is az előre hozott választásban látja az egyetlen valós megoldást. Fidesz álláspontjáról egy 10 pontos állásfoglalás is készült, amelyet a párt elnöke át is adott Fodor Gábornak. Ebben egyebek között azt írják: "Magyarország polgárainak többsége elutasítja a kisebbségi kormányzás felelőtlen politikáját, és előrehozott választást akar... Az SZDSZ most történelmi jelentőségű tettet vihet véghez, ha segít abban, hogy véget vethessünk a kudarcok korszakának."
A találkozó után a liberális párt elnöke azt mondta a Fidesz állásfoglalását áttanulmányozzák, és majd azután válaszolnak rá. Kérdésre válaszolva azt is megerősítette: jövő héten találkozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, és majd ezután tudja megmondani, hogy az SZDSZ milyen határidőket vár a kormánytól.
Fodor kijelentette: egyelőre bizalmat szavaz Gyurcsány Ferencnek. A szabad demokrata politikus várja a ciklus végéig hátralévő időszak konkrét cselekvési tervét a kormánytól. Ha ezt nem tartja elfogadhatónak, akkor Gyurcsány Ferenc megbuktatásához ugyan hozzájárulna, de az előrehozott választáshoz nem. Először szakértői kormánnyal kísérletezne, ha az sem vezet eredményre, akkor menne bele az előre hozott választásokba. Egy esetleg ismét felálló koalícióról szóló újságírói kérdésre Fodor Gábor azt válaszolta, hogy az SZDSZ egy elfogadható cselekvési program esetén is felelős ellenzéki párt kíván maradni.
Mindkét párt elnöke hangsúlyozta, hogy nem zárkóznak el a további párbeszédtől. Orbán Viktor kiemelte, hogy azért is jöhetett létre a szombati találkozó, mert az SZDSZ Fodor Gábor személyében olyan elnököt választott, aki nem vett részt a 2006-os MSZP-SZDSZ-es hazugság-kampányban. Többek között ezért is van esélye a további tárgyalásoknak.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség