Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Fodor megvárja Gyurcsányék cselekvési tervét

E-mail Nyomtatás

Augusztus végére, szeptember elejére készülhet el a kormány a következő két év stratégiai fő irányait tartalmazó cselekvési tervvel, majd ezután kezdődhet meg a tervek konkrét jogszabályokba öntése - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke kedden, miután tárgyalt Fodor Gáborral, az SZDSZ elnökével. Fodor leszögezte: az SZDSZ csak ennek a cselekvési tervnek a megismerése után dönti el, hogy tudja-e, és ha igen, milyen formában támogatni a kormány terveit.
Fodor szerint csak ha nem elfogadhatóak a liberálisok számára a kormány elképzelései, akkor lehet szó egyéb megoldásokról, így szakértői kormányról, vagy előrehozott választásokról. A volt koalíciós partnerek a nyár folyamán a legmagasabb szinten - a miniszterelnök és a pártvezetések részvételével - folytatják a konzultációt - hangzott el a kétórás megbeszélés után.
Kérdésre válaszolva mindkét pártelnök megerősítette, hogy a megbeszélésen nem volt szó az MSZP-SZDSZ koalíció újrakötéséről.
Fodor Gábor szintén kérdésre válaszolva elmondta: nem befolyásolta a tárgyalásokat a közte és Kóka János volt pártelnök közötti helyzet, hiszen Kóka is részt vett a megbeszélésen. Fodor szerint ugyanakkor a vitákat - a frakcióvezető személyével kapcsolatban - az SZDSZ ügyvivői testülete és a frakció előtt kell lefolytatni.
A volt koalíciós partnerek a nyár folyamán a legmagasabb szinten - a miniszterelnök és a pártvezetések részvételével - folytatják a konzultációt. Ezt követően a jogszabályok kidolgozásánál pedig a pártok és a kormány szakpolitikusai egyeztetnek egymással
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség