Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Kivételeztek Gyurcsány fiával az érettségin?

E-mail Nyomtatás

Lapértesülés szerint kivételeztek Gyurcsány Ferenc fiával az érettségi vizsgán. A többi – többségében megbukott – diák szülei értetlenségüknek adtak hangot, az alapítványi iskola pedig nem nyilatkozik addig, amíg le nem zárul a vizsgálat. Gyurcsány Ferenc fia sikeresen leérettségizett abban az alapítványi iskolában, ahol osztálytársainak többsége megbukott – ezzel az értesüléssel állt elő a csepel.info nevű weboldal. Mint írják, „a megbuktatott gyerekek szülei szerint a kormányfő fiával már az írásbelinél is kivételeztek”. Ugyanakkor a szülők nem őt okolják, hanem az iskolát, amely szerintük hihetetlenül rossz teljesítményt nyújt.
Az egyik szülő arról beszélt a csepeli internetes lapnak, hogy nagy aggodalommal várták az érettségit, mert tudták, hogy „az iskolában komoly gondok vannak”. Mind mondta, „a lányom diszlexiás, emiatt pedig az írásbeli hivatalos idején túl bizonyos tantárgyakból még egy órát kellett volna neki biztosítani arra, hogy befejezhesse a vizsgát. A lányomtól ezt megtagadták, Gyurcsány Ferenc fiának azonban, aki osztálytársa volt a lányomnak, ugyanezt megengedték.” Így egyedül a miniszterelnök fia részesülhetett két tantárgyból a plusz egy óra vizsgaidőből – mondta el az édesanya, aki úgy tudja, hogy ez a kedvezmény nem került bele a jegyzőkönyvbe.
Gyurcsány „fia egy harmadik tantárgyból már nem volt jogosult tovább bent maradni, de egy fél órával ott is tovább maradt, ez viszont jegyzőkönyvezve is lett”. A lap a szóbeli érettségivel kapcsolatban is különböző anomáliákról számol be. Az iskola nem akart nyilatkozni a csepeli lapnak a részletekről.
Az MNO is megkereste az említett iskolát, érdeklődésére azt a választ kapta, hogy tájékoztatást csak a vizsgálat lezárultával adnak. Arra a kérdésre, hogy maga a vizsgálat mikor indult, szintén azt a választ adták, nem nyilvános az információ.
A miniszterelnök családja nem kért és nem kapott semmilyen kedvezményt, különleges elbírálást – írja levelében Csaba Lajos. A Kormányszóvivői Iroda munkatársa szerint a vizsgákon egy a tantestülettől független, külső szakember látja el az érettségi elnökséget, éppen azért, hogy visszaélésnek még csak a gyanúja se vetülhessen a gyerekekre. Megjegyzi: folyamatban van egyébként egy vizsgálat a szülők kérésére, amely remélhetőleg minden kérdésre választ ad majd – a miniszterelnök családja is abban érdekelt, hogy minden kérdésre megnyugtató választ kapjanak a diáktársak szülei és a közvélemény is.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség