Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

A kormány eladósítja a mosonmagyaróvári kórházat?

E-mail Nyomtatás

150 millió forintos kölcsönt kért a mosonmagyaróvári Karolina Kórház a város önkormányzatától, mivel nem kap gyógyszert és egészségügyi berendezéseket a beszállítóitól, ha nem egyenlíti ki a 60 napon túli, 177 millió forintos tartozásait. Az intézmény adóssága 300-ról 344 millió forintra emelkedett, mivel a vizitdíj-kompenzációja nem történt meg, valamint továbbra sem növekedhetett a volumenkorlát miatt az ellátható esetszám. A Karolina Kórház főigazgatója szerint Országos Egészségbiztosítási Pénztár korábban önkényesen vont el tőlük olyan mértékű teljesítményvolumen-tartalékot, amely miatt 60 millió forintos bevételtől estek el. Ez különösen érzékenyen érinti az intézményt, amely mára 344 millió forintos veszteséget halmozott fel. A kórházat legsúlyosabban a beszállítók felé felhalmozott tartozások érintik.
A mosonmagyaróvári képviselők szerint a kormány célja az, hogy eladósítsa a kórházakat és az azok fenntartásáért küzdő önkormányzatokat is.
Székely Tamás egészségügyi miniszter májusi látogatásakor ígéretet tett a teljesítménykorlát felülvizsgálatára, de ebből eredmény legkorábban októberben lehet. Mosonmagyaróváron úgy látják, ha év végéig nem javul a helyzet, el kell gondolkodni a kórház karcsúsításán, ahol az elmúlt 3 évben 3 milliárd forintos műtőblokk fejlesztés valósult meg.
(hírTV)
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség