Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

165 rendészeti tiszt tett esküt a Budai Várban

E-mail Nyomtatás

Letették az esküt a Rendőrtiszti Főiskola frissen végzett tisztjei. A 165 nappali tagozatos hallgató a jövőben a rendőrségnél, a határőrségnél, a vám- és pénzügyőrségnél és a katasztrófavédelemnél szolgál majd. A Budai Várban szombaton tartott tisztavatón jelen volt Draskovits Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter. A végzett hallgatók közül 93 bűnügyi, 15 gazdaságvédelmi, 18 igazgatásrendészeti rendőr, valamint 16 határőr, 1 katasztrófavédő, 14 vám- és pénzügyőr, illetve 8 büntetés-végrehajtó lesz. Idén hatan szereztek kitüntetéses oklevelet és kaptak főhadnagyi rendfokozatot. Újdonság volt, hogy a végzett hallgatók a díszkötésben megjelenített Alkotmány előtt tették le az esküt.

A végzett tiszteknek a törvények betartása mellett meg kell felelniük a polgárok elvárásainak is - mondta Draskovits Tibor. Hozzátette:a bizalmat szakmai felkészültséggel, eredményes és becsületes munkával lehet elnyerni és megtartani.

A végzettek nem csupán foglalkozást, hanem hivatást választottak, amelynek megvan a maga szépsége, de egyben nehézsége is - mondta a miniszter. El kell érniük, hogy az emberek biztonságban érezhessék önmagukat és szeretteiket.
Felhívta az esküt tett tisztek figyelmét, hogy küzdelmes pálya elé néznek, és akár az életük árán is meg kell óvniuk az emberi életet és anyagi javakat.

(FH)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség