Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Július közepén folytatódhat a vasúti sztrájk

E-mail Nyomtatás

Két héten belül folytatódhat a vasutassztrájk - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke. Gaskó István hozzátette: a határozatlan idejű munkabeszüntetés pontos kezdetéről még nem született döntés. A tárgyalások várhatóan szerdán folytatódnak a vasúttársasággal. A VDSZSZ továbbra is 10 százalékos béremelést, valamint az előre jelzettnél magasabb infláció miatt további 1,1 százalékos növelést, a MÁV Cargo privatizációjából 250 ezer forint egyszeri költségtérítést, valamint a vasúti mellékvonalak megőrzését követeli.
Az újabb sztrájkfelhívást azután tette közzé az érdekképviselet, hogy a közlekedési tárca új vezetőségével sem sikerült megállapodni. A vasúttársaságnál működő többi szakszervezet nem csatlakozott a munkabeszüntetéshez. Egyelőre az elégséges szolgáltatásokról sincs megegyezés.
A VDSZSZ február elsején hirdetett határozatlan idejű munkabeszüntetést, amelyet azóta többször is felfüggesztettek. Legutóbb április 7-én álltak le a vonatok, akkor a BKV is félnapos munkabeszüntetést tartott.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség