Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Illés a csepeli öböl feltöltésének kivizsgálását követeli

E-mail Nyomtatás

A csepeli Duna-öböl feltöltésének leállítását, és az engedélyezés felülvizsgálatát követeli Illés Zoltán fideszes képviselő. A környezetvédelmi szakpolitikus csütörtöki közleményében felszólította Csepel polgármesterét, hogy tájékoztassa a kerület lakosságát arról, milyen megfontolások alapján engedélyezték a feltöltést, amely halálra ítéli a helyi élővilágot. A politikus továbbá arra kérte a környezetvédelmi minisztert, hogy haladéktalanul állítsa le a környezetrombolást és indítson vizsgálatot az engedélyek kiadásának ügyében.

A csepeli önkormányzat és a környezetvédelmi hatóság másfél évvel ezelőtt adta ki az engedélyt arra, hogy építési hulladékkal töltsék fel a csepeli Szabadkikötő egyik Duna-öblét. A hatalmas méretű földmunka során egymillió köbméter szemetet öntenek a Dunába, amellyel több mint kétszer lehetne megtölteni a Parlament épületét. A döntésről minden érintett hatóság és a csepeli MSZP-s pártvezetés is tudott, de nem tájékoztatták sem a fővárosi, sem a csepeli közvéleményt, még az ellenzéki önkormányzati képviselőket és a zöldszervezeteket sem - közölte Illés Zoltán.

Az öböl partján az elmúlt húsz év alatt többhektáros erdős-vizes életközösség alakult ki, gazdag állat- és növényvilággal, ma ezt a sokszínű zöld területet árasztják el hulladékkal, teszik az életre alkalmatlanná. Az öböl feltöltése ezt az életközösséget is megszünteti - hangsúlyozta a képviselő.

Jelenleg naponta több száz kamionnyi hulladékot öntenek a Dunába. Az ismeretlen eredetű és összetételű rakomány tartalmát senki sem ellenőrzi, a képviselő tapasztalatai szerint arra viszont van emberi erőforrás, hogy őrző-védők seregével tartsák távol a sajtó munkatársait. Miután a Szabadkikötő őrző-védői csütörtökön megakadályozták a fotósoknak, hogy fényképeket készítsenek a munkálatokról, még a csepeli HÉV biztonsági őröket is mozgósították azért, hogy ne készüljenek fotók a hulladék-lerakásról - tette hozzá Illés Zoltán.

(FH)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség