Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Megdobálták a homoszexuálisokat

E-mail Nyomtatás


Több száz tüntető támadt a melegfelvonulás résztvevőire és az őket biztosító rendőrökre szombaton Budapesten. Az arcukat általában csuklyával, maszkkal, magukat foci hooligánoknak nevező csoport, molotov-koktélokat, petárdákat, felszedett utcaköveket, üvegeket, tojásokat dobáltak.A legdurvább támadások a Hősök terén és a Liszt Ferenc térnél voltak.

A Meleg Méltóság Menete az Erzsébet térről indult az Andrássy úton a Városliget felé 16 óra után. Ugyanebben az időben indult meg az ellentüntetők menete is az 56-osok teréről az Erzsébet tér felé. A melegek és szimpatizánsaik nagyjából másfél ezren, az ellentüntetők menetének tagjai néhány százan voltak. Mindkét felvonulást rendőrök vették körbe.

A melegek menetét az Andrássy út teljes hosszában gyalázták és dobálták az út mindkét oldaláról. A legerősebb támadás a Liszt Ferenc térnél, a Rendszerváltó Fórum rendezvényének helyszínén érte a felvonulókat. A térnél a tüntetők megpróbálták megbontani a kordont, rátámadtak a rendőrökre, akik könnygázzal válaszoltak.

A Liszt Ferenc térinél is nagyobb összecsapás helyszíne volt a Hősök tere, ahol csuklyás, maszkos tüntetők támadtak a rendőrökre. A kordonokat ledöntötték, a rendőröket megdobálták. A rendőrség vízágyúkat és könnygázt vetett be, a tömeget a Városliget, valamint a Dózsa György úton a Keleti pályaudvar, illetve a Váci út felé szorították ki.

A melegek menete az összecsapás miatt kénytelen volt egy mellékutcán keresztül megközelíteni az 56-osok terét. Korábban az Oktogonnál az ellentüntetők felgyújtottak egy rendőrségi kisbuszt.

A rendőrség 18 óráig több mint negyven embert állított elő. A rendőrség honlapja szerint két rendőr könnyebben megsérült. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy öt sérültet kellett ellátniuk.

A rendőrség az MTI-vel azt közölte, hogy egy Andrássy úti lakásban ismeretlen összetételű vegyi anyagokat, savakat tartalmazó üvegeket, gyúlékony anyagot tartalmazó palackokat és folyadékkal töltött tojásokat találtak. A lakásban tartózkodó hat férfit előállították, ellenük közveszély okozás bűncselekményekének elkövetése megalapozott gyanúja miatt indul eljárás.

A melegfelvonuláson résztvevők olyan világhírű művészek portréit vitték, akik nyilvánosan vállalták másságukat. Sokan transzparensekkel, szivárványszínű napernyőkkel vonultak fel. A menetet kamionok kísérték, amelyekről zene szólt.

Az ellentüntetők folyamatosan gyalázták a felvonulókat. A "buzizás" mellett szidták a zsidókat és Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt is.

Az Erzsébet téren, a felvonulás előtt beszédet mondott Szetey Gábor volt államtitkár, aki kijelentette: Magyarországnak cselekedetben, politikai nézetben és gondolatokban is változatásra van szüksége.

Elég volt a félelemből és a gyűlöletből, a Meleg Méltóság Napja a magyar méltóság napja - fogalmazott a másságát nyilvánosság előtt felvállaló volt politikus. A rendezvényen több ismert közéleti személy is megjelent, köztük Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő és Lévai Katalin szocialista európai parlamenti képviselő.

Az egyik szervező az MTI-nek elmondta, hogy az egyik kamionon állt, ahol többször is eltalálták tojással. Czakó Péter úgy vélekedett, hogy Magyarország még nem kész a másság elfogadására, ugyanakkor örömét fejezte ki, hogy az idén többen vettek részt a felvonuláson, mint tavaly.

A Jobbik szombat délelőtt közleményben fenyegette meg a melegeket, azt írva, hogy "most még visszafordulhatnak, még mielőtt az ébredő és szerveződő társadalmi ellenállás falaiba ütköznek!"

Este negyed hétkor a melegfelvonulás résztvevőinek jelentős része még az 56-osok terén volt, mert az ellentüntetők újra és újra megpróbálták megtámadni őket. A rendőrök a Városliget környékén több helyen is összecsaptak az ellentüntetőkkel.

Este hétkor újabb menet indul az 56-osok teréről az Erzsébet tér irányába, az úgynevezett "Egészséges emberek, párok és családok felvonulása", amelyet a Rendszerváltó Fórum szervezett.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség