Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Magosz: az agrártárca a talajba akarja szántani a fákon maradt meggyet

E-mail Nyomtatás

A Magosz szerint az agrártárca a fákon maradt meggyet a talajba akarja szántani, ám az ezért ajánlott kompenzáció összegét a meggytermelők és a gazdák elutasítják. Az agrártárca sajtóosztályán azonban továbbra is cáfolják, hogy ilyen rendelet készülne. A Magosz megdöbbenéssel értesült az agrártárca azon állításáról, amely szerint nem készül olyan rendelet, amely támogatást nyújtana azoknak a termelőknek, akik a fán maradt termést lerázzák, majd a talajba szántják - áll a Magosz csütörtöki közleményében. A szervezet szerint a rendelet tervezetnek az egyeztetése július 7-én volt a minisztériumban a Zöldség-Gyümölcs Termékpálya Bizottságban.
A rendelet tervezetét, illetve az agrártárca erre vonatkozó számításait a bizottság valamennyi tagja megkapta, köztük a MAGOSZ képviselői is. A szervezet közleménye szerint "már nemcsak Gyurcsány Ferenc miniszterelnök állít valótlanságokat, hanem az agrártárca képviselői is". A Magosz a hétfői bizottsági ülésen jelezte, hogy számára az agrártárca által, a meggytermelők részére megfogalmazott támogatási javaslat nem elfogadható, így maga a rendelet tervezete sem. Az agrártárca csütörtöki nyilatkozata "jól tükrözi, hogy a tárca vezetőinek továbbra sincs stratégiája és elképzelése a magyar mezőgazdaságról" - zárul a Magosz közleménye.
A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóosztályán csütörtök délután ismét cáfolták, hogy rendelet készülne a fákon maradt meggy beszántásáról és egy ehhez kapcsolódó kompenzációról. Az agrártárca ezt a kérdést lezártnak tekinti.
(FH)
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség