Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Éjféltől vasutassztrájk

E-mail Nyomtatás

Vasárnap éjféltől ismét sztrájkot hirdet határozatlan időre a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) - jelentette be vasárnap délután Gaskó István, az érdekképviselet elnöke. A MÁV-Start szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a vasúttársaság vasárnap este 7 órától egyeztet a VDSZSZ-szel a még elégséges szolgáltatásról és a sztrájkkövetelésekről. A MÁV-Start a tárgyalás eredményétől függően ad majd részletes információkat az utasoknak, egyebek mellett arról, hogy szükség esetén hol és mikor válthatják vissza az elővételben vásárolt jegyeket. A MÁV-Start internetes oldalán is találhatnak majd ide kapcsolódó információkat az utasok - tette hozzá Balogh-Fazekas Anita.
Az elmúlt hetekben többször is tárgyalt a MÁV és a szakszervezet, de nem jutottak dűlőre. A VDSZSZ kitart korábbi követelései mellett, azaz 10 százalékos béremelést, valamint az előre jelzettnél magasabb infláció miatt további 1,1 százalékos növelést, a MÁV Cargo privatizációjából 250 ezer forint egyszeri kifizetését követeli minden dolgozónak, valamint a vasúti mellékvonalak megőrzését.
Elfogadja ideiglenesen a Budapesti Közlekedési Vállalat a metrókon és a pályaudvarok környékén közlekedő járatain a MÁV-bérleteket, ha sztrájkolnak a vasutasok - olvasható a BKV vasárnap délutáni közleményében. A két közlekedési társaság megállapodása szerint a kétheti, havi és a 30 napos vonatra szóló bérletekkel, valamint a MÁV arcképes igazolványaival is lehet utazni a fővárosi tömegközlekedési eszközökön a vasutasok munkabeszüntetésének ideje alatt - áll a rövid közleményben.
(FH)
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség