Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Lemondatnák Gyurcsányt a pécsi szocialisták

E-mail Nyomtatás

Lemondatná a miniszterelnökségről Gyurcsány Ferencet a pécsi szocialista alapszervezet titkára, már aláírást is gyűjtenek a tisztújító kongresszus összehívásáért. Komáromi István részvénytársasághoz hasonlította az MSZP-t, szerinte ha egy cég rosszul működik, ott is leváltják a menedzsmentet. A pécsi belső ellenzék ennek érdekében már augusztusban országos mozgalmat indít. Kétezer támogató aláírás gyűlt eddig össze az MSZP tisztújító kongresszusának összehívása érdekében, melyet az egyik pécsi alapszervezet titkára kezdeményezett. Az alapszabály szerint, ha a párttagok 10 százaléka kezdeményezi - meg kell tartani a tisztújítást.
Azt azonban, hogy elég lesz-e kétezer szignó nem tudni, ugyanis az országos pártközpontból hetek óta nem küldik meg mennyi a pontos taglétszám.
Ezzel párhuzamosan új, „országos lefedettségű” mozgalmat indít az MSZP-n belül Komáromi István - számítanak Gyurcsányra is a pártépítésben, akár pártelnökként is, de csak akkor, ha lemond a miniszterelnökségről. A mozgalomnak már most több száz szimpatizánsa van. Gráf József földművelésügyi miniszter úgy nyilatkozott, hogy elmegy az alakuló ülésre, mert meghívták, de egyelőre nem tudja pontosan, hogy mit akar a mozgalom.
A baranyai kötődésű Gráf József mellett, hiába invitálták a mozgalomba Szili Katalin házelnököt is, ő arra hivatkozott, hogy nem kíván pártügyekkel foglalkozni.
(hírTV)
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség