Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Rabosítják Miskolcon, aki visszaél a mozgássérültkártyával

E-mail Nyomtatás

Előállítás után ujjlenyomatot vesznek és fényképet készítenek a rendőrök azokról az autósokról, akik jogtalanul használják a mozgássérültkártyát Miskolcon. Azokat is beviszik rabosítani, akik valamely családtagjuk mozgássérült kártyájával parkolnak - jogtalanul. Vagyis úgy parkolnak a kártyával, hogy akinek a nevére szól az nincs az autóban. Közokirat hamisítás miatt indítanak ellenük eljárást. Úgy tudjuk, csaknem 60 autóst állítottak már elő emiatt a rendőrök. A mozgássérült kártyával való visszaélések visszaszorítása érdekében nemrégiben indított akciót a Miskolci Rendőrkapitányság. A parkolókban civil ruhások figyelik a mozgássérült kártyás autókat. Mindeközben a járőrök a közelben várakoznak. Az utóbbi néhány hétben a Független Hírügynökség információi szerint csaknem 60 autóst állítottak elő a rendőrök jogtalan parkolásért. Voltak, akik hamis kártyával parkoltak, a legtöbben azonban rokonuk nevére kiállítottal. Boschánszky Iván ügyvédnek több ügyfelét is bevitték már jogtalan parkolás miatt a rendőrségre. Szerinte túlzott az ilyen esetekben az előállítás.
- Amennyiben a helyszínen az elkövető személyi azonosságát kétséget kizáróan meg lehet állapítani, illetve nem szegül ellen a rendőri intézkedésnek ez esetben később is sor kerülhet az ő kihallgatására - nyilatkozta Boschánszky Iván ügyvéd.
A rendőrök viszont azt mondják: tettenérés esetén - a jogszabályok alapján - lehetőségük van előállítani az autóst. Maludi Mihály, az akció vezetője elmondta: Az előállítás jogszerű és nagyon jó arra, hogy a gyanúsítottakat és az esetleges tanukat kihallgassák, és minden körülményt megvizsgáljanak. Utólag ugyanis sokszor az autós és a kártya tulajdonosa közösen találnak ki alibit. Ezért nehéz rábizonyítani az autósra a jogtalan használatot, a közokirat hamisítást.
Ezt unta meg a rendőrség és ezért állítják elő azonnal a mozgássérült kártyával jogtalanul parkoló autósokat. Az előállítottakat a rendőrségen rabosítják is. Vagyis mindenkiről fényképet készítenek és ujjlenyomatot vesznek.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség