Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Dinnyeblokádot tervez Karsai József

E-mail Nyomtatás

Blokádot tervez a tisztességtelen dinnyefelvásárlók ellen Karsai József, a termelők képviselője. A szocialista országgyűlési képviselő elmondta: csütörtök délután fórumot szervezett, amelyen kiderült, hogy néhány tisztességtelen dinnyekereskedő miatt körülbelül 4 milliárd forint kára keletkezhet a gazdáknak. Karsai József elmondta: a délutáni fórumon 24 dinnyefelvásárló vett részt, akik egymásra mutogatva mondták el, hogy pontosan kik azok, akik akár a „zsarolástól” sem riadnak vissza, hogy potom árért, sőt, olykor ingyen jussanak a termelőktől dinnyéhez. A gazdák képviselője hozzátette, ha ezek a „szélhámosok” nem hagynak fel praktikáikkal, a termelőkkel blokád alá vonják a telephelyeiket.
A dinnyetermelők késő délután az Auchan vezetésével is tárgyalnak majd. Karsai szeretné elérni, hogy az áruházláncban a jelenlegi 65 helyett 69 forint legyen a gyümölcs kilónkénti ára. Ezen kívül szeretnének ígéretet kapni arra is, hogy a jövőben csak akkor kezdenek el akciót hirdetni a dinnyére, amikor a termelők költségei már megtérültek.
A dinnyetermelők múlt szombaton és e hét kedd hajnalban a soroksári Auchan áruház elé borítottak több száz mázsa dinnyét tiltakozásul az áruházlánc 49 forintos akciós ára ellen. Ez a gazdák számára 18-20 forintos felvásárlási árat jelentett, ami nem volt elég a költségeikre. Az áruházlánc kedden nyitáskor már 65 forintért kínálta a dinnyét, de azt nyilatkozták, további áremelésre nem készülnek, mivel a vásárlók érdekeit is szem előtt akarják tartani.
(FH)
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség