Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Veres nem győzi dicsérni a költségvetést

E-mail Nyomtatás

Az államháztartás hiánya júniusban 297,2 milliárd forintot tett ki, szemben a 281,2 milliárdos korábban prognosztizált összeggel - jelentette be Veres János, a pénzügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten. Az első hat hónapban a deficit 722 milliárd forint volt, ami a bruttó hazai termék 2,6 százaléka, és ez 15,9 milliárddal meghaladja a PM korábbi prognózisát. Az év egészére a tárca 1080 milliárdról, 1051 milliárd forintra, vagyis 0,2 százalékponttal, a GDP 3,8 százalékára mérsékelte a várható államháztartás hiányát.
Veres János kiemelte, hogy a központi költségvetés júniusban 307,6 milliárd forintos hiánnyal zárt, a társadalombiztosítási alapok 8,8 milliárdos, az elkülönített állami pénzalapok 1,6 milliárd forintos többletet értek el.
A pénzügyi tárca vezetője szerint az államháztartás júlisi többlete várhatóan eléri a 153,2 milliárd forintot, ami a GDP 0,6 százalékát jelenti, míg a harmadik negyedév végére a GDP arányos hiány mintegy 2,8 százalékot tehet ki.
A Pénzügyminisztérium az energia- és az élelmiszerárak vártnál magasabb drágulása miatt 5,9 százalékról 6,5 százalékra módosította az éves inflációs várakozást.
(FH)
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség