Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Már 12 ezernél jár a Kánikula-hadműveletek száma

E-mail Nyomtatás

Az elmúlt két hétben csaknem 12 ezer ellenőrzést végzett a Kánikula Kommandó. Az egy hónapig tartó fogyasztóvédelmi ellenőrzés-sorozat félidejéig több mint 4 ezer bírságot szabtak ki, összesen csaknem 570 millió forint értékben. Az egy éve rendszeresen megismételt vizsgálatok visszaszorították a feketegazdaságot - mondta a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón Kondorosi Ferenc kormánybiztos. Az eddigi tapasztalatok nagyon kedvezőek - így értékelte a Kánikula Kommandó félideji eredményeit csütörtökön az „Új rend és szabadság” programért felelős kormánybiztos. Kondorosi Ferenc szerint elsősorban az élelmiszerbiztonság területén tapasztaltak javulást. Az ellenőrzéseket egyre inkább elfogadják, ám még így is előfordul, hogy atrocitás éri az ellenőröket.
A 8 hatóság együttműködésében folyó vizsgálatsorozatban eddig 101 üzletet zártak be, 14 vállalkozás tevékenységét pedig felfüggesztették. Több mint 2 millió forint értékben koboztak el cigarettát, alkoholt, CD-ket és DVD-ket, ezen felül 16 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból.
A karácsony környéki Csillagszóró, és a húsvét előtti Kikelet hadművelethez hasonlóan most is a szezonális termékeket, valamint az alapvetően nyáron nyitva tartó vendéglátóhelyeket ellenőrizték. Egyelőre nem lehet összehasonlítani a mostani ellenőrzés-sorozat hatékonyságát a korábbiakkal, de az eddigi tapasztalt tendenciák kedvezőek - értékelt a kormánybiztos.
(FH)
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség