Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Horváth Csaba kiváltaná a Szent István- és Szent László-kórházat

E-mail Nyomtatás

Nem mondott le a Nagyvárad téri új kórház tervéről a főpolgármester-helyettes. Horváth Csaba elmondta: a felépülő korszerű intézmény nem lenne akkora, mint a korábbi tervekben, csak a jelenleg szétaprózott, sok épületből, telephelyből álló Szent István- és Szent László-kórházat váltaná ki. Horváth Csaba megbízta a két kórház közös főigazgatóját, hogy dolgozza ki az új intézmény pontos részleteit. A főpolgármester-helyettes egyelőre annyit árult el: az új kórház a régi telkén állna, de mivel jóval kisebb helyet foglalna, a korábbi épületek közül többet hasznosítani lehetne.
A főpolgármester tavaly még egy olyan 2009-re a Nagyvárad téren felépülő 3000 ágyas új óriáskórházról beszélt, amelybe a Szent István- és Szent László-kórházon kívül beolvadna a szintén a főváros tulajdonában lévő Heim Pál- és a Merényi-kórház, a Semmelweis Egyetem 10-12 klinikája. Utóbb kiderült, hogy az orvosi egyetem nem akar részt venni a közös nagyberuházásban és szakmai okok miatt a a Heim Pál-gyermekkórház beolvasztása is aggályos lenne.
Zajlik a végelszámolás a Schöpf-Merei-kórházban, augusztus 1-től megszűnik az intézményben a járóbeteg-ellátás is - mondta a helyettes városvezető. A kórház eladásának kérdése valószínűleg ősszel kerül ismét a fővárosi közgyűlés elé. Horváth Csaba szeretné, ha még az idén ki lehetne írni a pályázatot. Az eladásból befolyó várhatóan több mint 1 milliárd forintot a főváros egészségügyi fejlesztéseire szánnák - tette hozzá.
(FH)
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség