Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Az MSZP Afganisztánban hagyná a magyar katonákat

E-mail Nyomtatás

Az MSZP-frakció változatlanul támogatja a magyar katonai közreműködést a NATO afganisztáni hadműveletében - áll Keleti György MSZP-képviselő keddi közleményében. A politikus hozzáteszi: magánvéleménynek tekinti Laboda Gábor szocialista képviselő ettől eltérő nyilatkozatát. Az Országgyűlés honvédelmi bizottsága szerdán rendkívüli ülésen tárgyal a közelmúltban Afganisztánban elhunyt két tűzszerész ügyében. A honvédelmi bizottság egyik MSZP-s tagja Laboda Gábor a kormányközeli Népszava keddi számában azt sürgeti, hogy az eltelt két-három év után újraértékelendő lenne az afganisztáni misszió, amit sokkal szélesebb társadalmi körben kellene felülvizsgálni. Ha rajta múlna, az egész magyar kontingenst hazahozná Afganisztánból - fejtette ki Laboda.
Az MSZP-frakció viszont változatlanul támogatja a magyar katonai részvételt Afganisztánban - derül ki a parlament honvédelmi bizottságának szocialista alelnöke, Keleti György közleményéből. Az egykori honvédelmi miniszter Laboda Gábor magánvéleményének tekinti a képviselőcsoportétól eltérő nyilatkozatot.
A honvédelmi bizottság rendkívüli ülését azután hívták össze szerdára, hogy a közelmúltban két magyar tűzszerész meghalt vélhetően robbantásos merényletben. A parlamenti testület a halálesetek ügyében fog tájékozódni. A bizottság fideszes elnöke, Lázár János ugyancsak a Népszavának azt mondta, hogy ha a Honvédelmi Minisztériumban azt mondják, minden feltétel megvan a tűzszerészek munkájának folytatására, nincs realitása visszahívásuknak.
(FH)
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség