Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Betegek a hospinvestes kórház folyosóján - tízmilliós is lehet a bírság

E-mail Nyomtatás

A kár tízmillió forintra is büntethetik a hatvani kórházat működtető HospInvest Zrt.-t az intézményben tapasztalt szabálytalanságok miatt. A Hír Televízió rejtett kamerás felvételén jól látszott, hogy ágyakat helyeztek el a folyosón, és ott ápolták a betegeket. Az Egészségbiztosítási Felügyelet a Hír Televízió felvételei alapján indított vizsgálatot. Mint bemutattuk, a magáncég által üzemeltetett kórház baleseti osztályán hétfőn is több beteget a folyosón ápoltak. A felügyelet jelenleg adatokat gyűjt, amennyiben bebizonyosodik, hogy betegjogok sérültek, eljárást indítanak az ügyben.
Nem ez az első ilyen eset a Heves megyében monopolhelyzetben lévő HospInvest intézményeiben - télen Gyöngyösön fektettek több beteget a folyosóra, akkor a csúszós utak és a sok baleset miatt megnövekedett betegszámra hivatkoztak. Az Egészségbiztosítási Felügyelet akkor 200 ezer forintra büntette a céget.
„ ...Mindenképpen azt vizsgáljuk, hogy a kórház megfelelően helyezi-e el a betegeket, hiszen jogszabályi kötelezettség olyan körülmények biztosítása, hogy az a beteg pihenését, éjszakai elhelyezését, intimitását biztosítsa” - nyilatkozta a hírTV-nek Dr. Kovácsy Zsombor. Amennyiben ezek a betegjogok sérültek, akkor a felügyelet bírságot szokott kiszabni, erre lehet számítani - tette hozzá az Egészségbiztosítási Felügyelettől elnöke.
(hírTV)

Tekintse meg a hírTV leleplező felvételét!
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség