Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Eltűnik egy fehér folt - mentőállomás épült Emődön

E-mail Nyomtatás


Mentőállomást adnak át csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Emődön. Az OMSZ tájékoztatása szerint a mentőállomás felépültével újabb "fehér folt" tűnik el Magyarország mentőtérképéről, hiszen a településen és körzetében így 15 percen belül helyszínre érkezhet a riasztott mentőautó.

Csütörtökön adják át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében mostanra felépített új, emődi mentőállomást. Az állomásra két menőautót telepítenek, ezzel az OMSZ szerint biztonságosabban tudják megoldani a településen és környékén lakóknak a sürgősségi ellátását - tájékoztatott korábban az OMSZ.

Emőd földrajzi elhelyezkedésénél fogva fontos területen fekszik, hiszen az M30-as autópálya és az M3-as útvonala Emőd határában, a település mellett elhaladva ágazik el, s igen nagy közúti forgalmat bonyolít le. Szintén jelentős forgalmú a településen áthaladó régi 3-as út is. Eddig az itt élők mentőellátását a Mezőkövesdről vagy Miskolcról riasztott mentőkocsikkal biztosították. Ez azt jelentette, hogy az Emődön és az Emőd környéki kistelepüléseken élőkhöz adott esetben 20-25 km-ről érkezett a mentőautó. A 30-as úton vagy akár az M3-ason bekövetkezett baleset esetén az ide települt mentőautókkal sokkal hamarabb érkezhet a segítség.

Az új mentőállomás különlegessége, hogy Magyarországon az első olyan mentőállomás, amelyet napenergia láthat el. Az épület 60 millió forintba került, felét a helyi önkormányzat, másik felét az Egészségügyi Minisztérium állta. A telket, ahol felépült, szintén a helyi önkormányzat bocsátotta rendelkezésre. A mentőállomást csütörtökön Székely Tamás egészségügyi miniszter részvételével adják át.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség