Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Se járulékcsökkentés, se közalkalmazotti béremelés

E-mail Nyomtatás


Nem számol járulékcsökkentéssel a kormány jövőre és várhatóan nem lesz közalkalmazotti béremelés sem az új költségvetési körirat szerint. A dokumentumot másfél héttel azután tette fel honlapjára a tárca, hogy Veres János pénzügyminiszter letagadta annak létezését.

A most közzétett dokumentum nagy része megegyezik azzal, amely korábban a Világgazdaság című laphoz került, több helyen viszont óvatosabban fogalmaz: a járulékcsökkentésről azt írják, a mostani szakaszban a hatályos jogszabályok alapján jövőre a 2008. évivel azonos munkaadói járulékokkal kell számolni.
A bérkiadásokat az idei szinttel kell megtervezni, ide értve az adókat és járulékokat. A közszférában dolgozóknál szigorú racionalizálást - lehetőség szerint leépítést - ír elő a szaktárca, újabb tömeges elbocsátásokkal azonban már nem számolnak. A külső személyi juttatásokat viszont minimális szintre csökkentenék.
A tervező munka jelenlegi szakaszában változatlan, a 2008. évivel azonos munkaadói járulékokkal a hatályos jogszabályok alapján kell számolni, megtervezni az előirányzatot.
A 2009. évi tervezés jelenlegi munkaszakaszában változatlan mértékű illetményalappal/alapilletménnyel és a közalkalmazotti illetménytáblával kell számolni. A személyi juttatás előirányzat illetményfejlesztés címen nem növelhető.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség