Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Visszavonná a PSZÁF a MÁV biztosító működési engedélyét

E-mail Nyomtatás


A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a pénzügyminiszter előzetes hozzájárulását kérte a MÁV Általános Biztosító Egyesület működési engedélyének visszavonásához - tudatta pénteken közleményben a hatóság. A formális lépés azután vált szükségessé, hogy a biztosító csütörtöki rendkívüli közgyűlésén a tagok többsége elutasította, hogy tagdíj-kiegészítéssel, pótbefizetéssel pótolják az egyesület tartalék- és tőkehiányát.

A MÁV biztosító függő kárainak állománya 10 ezer darab, értéke 9 milliárd forint. A közgyűlés elutasító döntése után az egyesület tőkehiánya azzal jár, hogy a tagoknak kell helyt állniuk az általuk okozott károk egy részéért, mert jelenleg a becsült kötelezettségeknek csak körülbelül felére van fedezet - derül ki a PSZÁF közleményéből.

A Pénzügyminisztérium - amint megkapja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) kérelmét - azonnal megvizsgálja a MÁV Általános Biztosító Egyesület engedélye visszavonásának ügyét - áll a PM pénteki közleményében.A pénzügyminiszteri válasz időpontjához igazodva a felügyelet olyan ütemezést fog kialakítani a biztosító működésének megszüntetése kapcsán, hogy az ügyfelek és a fogadó biztosítók számára megfelelő idő, 30 nap álljon rendelkezésre a döntés meghozatalához. A PSZÁF arra törekszik, hogy az átszerződések és a MÁV biztosító kárfelelősségének határnapja a biztosítási negyedévhez igazodjon.
(FH)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség