Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Demeter: Törvénytelen és tisztességtelen a kormányhatározat

E-mail Nyomtatás
A Fidesz tisztességtelennek, törvénytelennek és szakszerűtlennek tartja az önkormányzatokat nemzetbiztonsági felügyelet alá vonó kormányhatározatot. Közben az önkormányzati minisztérium államtitkára azt állítja: ma hallott először a lehallgatási ügyről.

Tisztességtelennek, törvénytelennek és szakszerűtlennek tartja a Fidesz azt az először titkosított majd az ellenzéki párt nyomására nyilvánosságra hozott kormányhatározatot amellyel a kabinet ellenőrzése alá vonná szinte a teljes magyar közigazgatást. A nemzetbiztonsági törvény nem ad ilyesmire felhatalmazást - mondta el Demeter Ervin. Az Orbán-kormány titokminisztere azt mondta, kezdeményezik a jogszabály visszavonását.

Demeter Ervin és Kósa Lajos Debrecen polgármestere hétfőn közösen kérnek magyarázatot a parlamentben Szilvásy György titokminisztertől a március 20-án született kormányhatározatról.

A nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagja elmondta: az egyetlen elfogadható válasz a kormány részéről, ha beismeri hibáját, elnézést kér az országtól és visszavonja a döntést.

Ujhelyi állítja: nem tudott a lehallgatási ügyről

Bár holnap a parlamentben is szóba kerül a lehallgatási ügy, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium szocialista államtitkára állítja: ma reggel hallott róla először a hírekben. Ujhelyi István a hírTV-nek tagadja, hogy ilyen kormányzati döntés született volna. Szerinte fideszes politikai támadásról van szó.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség