Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Nem született végleges megállapodás a háziorvosok és a kormány között a vizitdíj pótlásáról

E-mail Nyomtatás
Nem született végleges megállapodás a vizitdíj kompenzációról a háziorvosok és a kormány között zajló negyedik, keddi tárgyaláson sem - mondta a Független Hírügynökségnek az egyeztetésen részt vevő Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. Huszár András annyit azonban elmondott: Kökény Mihány, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke szerdára összehívta a bizottságot, amelyen megvitatják azokat, a tárgyalásokon felmerült módozatokat, amelyekkel pótolni lehetne a népszavazáson kiesett háziorvosi bevételeket. Huszár András szerint a testület ülésén talán olyan határozatok is születhetnek, amelyek alapján jövő kedden, a következő egyeztetésen közelebb kerülhetnek a megállapodáshoz.A harmadik, múlt pénteki egyeztetésen a háziorvosok és a kormány képviselői abban állapodtak meg, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) háttérszámításokat végez, amelyeket kedden vitatnak meg. Huszár András elmondta: a szerdai bizottsági ülés miatt mégsem kerültek napirendre ezek a háttérszámítások, az OEP majd csak a konzultációs ülés döntéseitől függően végzi el.

A múlt kedd óta tartó egyeztetéseken a Házi Gyermekorvosok Egyesületén kívül a Magyar Orvosok Szövetsége, a Magyar Orvosi Kamara és a FAKOOSZ Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége vesz részt. A kormányt Székely Tamás, az OEP főigazgatója képviseli.

Gyurcsány Ferenc múlt kedden kérte fel Székely Tamást, hogy Horváth Ágnes egészségügyi miniszter helyett kezdjen el tárgyalni orvos szakmai szervezetekkel a háziorvosi rendszer finanszírozási kérdéseiről. Székely Tamás közvetlenül Gyurcsány Ferencnek számol be a tárgyalások menetéről. A lépésre azután volt szükség, hogy a háziorvosok másfél hete felvetették: felbontják a szerződésüket, ha a kormány 30 napon belül nem kezd érdemi tárgyalást velük a kiesett vizitdíj-bevételük pótlásáról és a praxisok finanszírozásának emeléséről.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség