Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Elkészült az Új Tulajdonosi Program javaslata

E-mail Nyomtatás

 

A várakozásoknak nagyjából megfelelően az Állami Autópályakezelő Zrt., a Magyar Villamos Művek, az erről leválasztandó rendszerirányító, a Mavir, a Szerencejáték Zrt., később pedig a Magyar Posta Zrt. kerülhet be az Új Tulajdonosi Programba (ÚTP), amelyben az állampolgárok kedvezényesen vásárolhatnának a tőzsdére vitt társaságok részvényeiből. Bekerültek viszont a körbe ingatlanokat kezelő állami társaságok is, amelyről nem volt szó.

Az ÚTP-re vonatkozó javaslatot csütörtökön ismertette Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel az ÚTP tanácsadó testületének vezetője, Mészáros Tamás, a Corvinus Egyetem rektora.
Ugyancsak a korábban körvonalazott módon ösztönöznék az embereket részvényvásárlásra és azok megtartására. Árfolyamkedvezményt adnának 5 és 15 százalék között, 3-5 év részletfizetésre lenne mód, és nem kellene árfolyamnyereség-adót fizetnie annak, aki öt évig megtartja a papírokat. Az ÚTP-s részvények mentesülnének az öröklési illeték alól, és 18 éven aluliak is szerezhetnének részt a cégekből, a szülők útján.

 

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség