Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Az MSZP választmány tovább tárgyal az SZDSZ-szel a kisebbségi kormányzásról

E-mail Nyomtatás
A Szabad Demokraták Szövetségének Országos Tanácsa egyelőre nem tud érdemben nyilatkozni arról, hogyan tudnak együttműködni a szocialistákkal a továbbiakban - derül ki abból a levélből, amelyet Gulyás József OT-elnök küldött szombat reggel Simon Gábor szocialista választmányi elnöknek. Simon Gábor erről az MSZP választmányának szombati ülése előtt beszélt. Gulyás József szerint az SZDSZ küldöttgyűlésének kell arról döntenie, hogy valóban kilépnek-e a koalícióból. Amíg ez a döntés nem születik meg, addig nem tudnak érdemben nyilatkozni a jövőbeni együttműködésről - írta Gulyás József.Simon Gábor bejelentette, hogy ha kisebbségi kormány alakul, vállalja, hogy közreműködik a mindenkori parlamenti többség megszerzésében. Simon Gábor azt kérte párttársaitól, hogy kellő megértéssel figyeljék, ami az SZDSZ-ben történik.

Simon Gábor ezután szóba hozta az előző választmányi ülés után nagy nyilvánosság előtt zajló belső vitát. Ez azután tört ki, hogy a pécsi szervezetből néhányan levélben sürgették, hogy az MSZP tartson tisztújító kongresszust, továbbá válasszák szét a miniszterelnöki és a pártelnöki tisztséget. Mindezen túl erősen bírálták Gyurcsány Ferencet. A pécsi szervezet néhány tagja a sajtóban kifogásolta, hogy levelüket nem olvasták fel a választmány ülésén. Simon Gábor ezzel szemben azt mondta, hogy az elektronikus levél előző nap késő este érkezett meg a párt központi számítógépes szerverére, amelyet a másnap reggel nem a párt központjában tartott választmányi ülés előtt már senki nem olvasott el. Simon Gábor ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy aki ilyen fajsúlyos kérdésekben szeretné párttagként véleményét elmondani, az szíveskedjék elmenni a választmány ülésére, ahol erre módja van mindenkinek.

A választmány ezután zárt ülésen folytatódik, amelyen többek között meghallgatják Veres Jánost az ország gazdasági helyzetéről, és elfogadják a párt költségvetését is.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség