Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Horváth Ágnes ma nem vállalná a tárca vezetését

E-mail Nyomtatás
Horváth Ágnes ma már sokkal jobban harcolna azért, hogy a biztosítási rendszer átalakításával kezdjék az egészségügyi reformot. Ezt a leköszönő miniszter mondta kérdésre válaszolva keddi búcsú sajtótájékoztatóján. Horváth Ágnes hozzátette:ha most kérné fel a kormányfő nem vállalná a minisztérium vezetését.Horváth Ágnes elmondta, hogy 27 milliárd forint többlettel adja át utódjának az Egészségügyi Alapot. A leköszönő egészségügyi miniszter hozzátette: utódjával, Székely Tamással, mint az OEP főigazgatójával korrekten tudott együtt dolgozni. Horváth Ágnes kérdésre válaszolva megjegyezte: nem ajánlhatott akkora összeget a háziorvosoknak, mint Székely Tamás, mivel amikor még ő tárgyalt velük, nem volt erre felhatalmazása.

A szerdán távozó egészségügyi miniszter felsorolta azt a csaknem 50, folyamatban lévő, de még lezáratlan átalakítást, amelyeket a liberális vezetésű tárca kezdett el. Megemlítette például, hogy elkészült az eddig szabályozatlan otthonszülés rendelettervezete, átdolgozták az orvos ösztönző rendszert, létrehozták a Minőségfejlesztési Intézetet. Átalakították a rezidensképzés szabályozását, felülvizsgálták a vastagbélrák és a szájüregi rák szűrőprogramjait.

Arra a kérdésre, hogy utólag mit tenne másképp Horváth Ágnes azt mondta: Sokkal jobban harcolna azért, hogy a biztosítási rendszer átalakításával kezdjék az egészségügyi reformot. Hozzátette: ha most kérné fel a kormányfő, nem vállalná el a tárca vezetését, már csak azért sem, mert bársonyos reformokkal nem lehet olyan eredményeket elérni, mint amilyeneket ők értek el - tette hozzá. További sorsáról csak annyit árult el Horváth Ágnes, hogy nem lesz a sajtóban megjelent egyik kórház főigazgatója sem, a magánszférában helyezkedik majd el.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség