Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

MSZP: A koalíciós szakítás nincs közvetlen hatással a fővárosi együttműködésre

E-mail Nyomtatás
Nem lesz közvetlen hatással a fővárosi MSZP és az SZDSZ együttműködésére a kormánykoalíció felbomlása -mondta a május elsejei MSZP rendezvényen Burány Sándor, a szocialisták fővárosi elnöke. A városligeti fórumon elsősorban az egészségügyről és a fővárosi közlekedési kérdésekről esett szó.A jövőben közvetlen párbeszéd kezdődik a főváros szocialista vezetői, MSZP-s polgármesterei és Budapest lakói között -mondta Burány Sándor. A politikus szerint a fővárosi koalíció addig maradhat fenn, amíg a jelenlegi várospolitika folytatásának van esélye. Mint mondta, az együttműködés nem érzelmi kérdés, ezért nem lesz hatással a Fővárosra a kormánykoalíció felbomlása.

Burány Sándor beszélt arról is, hogy május 9-én a szélsőséges kisebbség elleni fellépés jegyében egy békés demonstrációt tartanak a Duna-parton a Parlament előtt, ahol a kormányfő is felszólal.

A csütörtöki vitafórumon az egészségügyi reformról, a témáért felelős főpolgármester-helyettes azt mondta, hogy meg kell újítani a rendszert és kezdeni kell valamit azzal a szolgáltatással, amivel senki sincs megelégedve. Horváth Csaba szerint a vizitdíj valódi szolgáltatásnak ismerte el a gyógyítást. Hozzátette: a legfontosabb, hogy az egészségügy a jövőben ne csak a gyógyításról, hanem elsősorban a betegségek megelőzéséről szóljon.

A jövőben tovább kívánják fejleszteni a fővárosi kerékpárút hálózatot, hiszen Budapesten a közlekedésben kerékpárral résztvevők aránya alig éri el a 1,5 százalékot -mondta Hagyó Miklós, főpolgármester -helyettes. A fővárosi közlekedésért felelős politikus hozzátette: nemcsak kerékpárutakat építenek, hanem még ebben az évben 800-900 új kerékpártárolót is el akarnak helyezni a HÉV és a metró vonalainak mentén. Hagyó Miklós fontosnak nevezte, hogy csökkenjen a fővárosban közlekedő gépkocsik száma, hiszen jelenleg 1000 budapestire 350 gépjármű jut.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség