Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

A vártnál keveseben vannak a budapesti strandokon

E-mail Nyomtatás
A vártnál kevesebb látogatót fogadott az a három fővárosi strand, amelyek május 1-jén nyitottak meg. A legnagyobb kiesés a Palatinust érintette, mert csütörtökön egy sportrendezvény miatt délutánig nem jártak az autóbuszok a Margitszigeten.A fővárosi strandok közül a Palatinus és a Dagály fürdő strandja május 1-jén nyitott, míg a Gellért gyógyfürdő strandterülete április közepe óta üzemel, de csütörtöktől már a hullámfürdőt is birtokba vehetik a vendégek. A várakozásokhoz képest jóval kevesebb vendég volt a szezon első napján. Az alacsony forgalom egyik oka, hogy kellemes kirándulóidő van, és nem éppen forró nyári meleg, ami visszatarthatta a vendégeket. Másrészt a hagyományos május 1-jei strandszezon nyitás idén egybeesik a négynapos ünneppel, így sokan vidékre vagy külföldre utaztak a fővárosból - mondta a Független Hírügynökségnek Kiss Ferenc, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. főmérnöke.

Kora délután a Palatinus strandon volt a legkedvezőtlenebb a helyzet. A nap végére is legfeljebb 150-200 vendéggel számolnak, mert egy sportrendezvény miatt a 26-os autóbuszok délután 3-ig nem mentek keresztül a Margitszigeten, és sok vendég nem vállalta a gyaloglást.

A Dagály standján kora délutánig 800 belépőjegyet vásároltak. A Gellért fürdő strandján főleg külföldiek, elsősorban az olaszok, spanyolok és a kínaiak vannak, és számtalan csoport is érkezett. A nap végére 1000 vendéggel számolnak. A szakemberek abban bíznak, hogy a hosszú hétvége hátralévő három napján jobb lesz az idő és javulnak a forgalmi adatok is - tette hozzá Kiss Ferenc.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség