Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Azonnali intézkedések kellenek a kisvállalkozások helyzetének javítására

E-mail Nyomtatás
A Fidesz szerint a kormánynak nincs hitele, szakértelme és koncepciója a magyarországi kis-, illetve közepes vállalkozásokat sújtó válság megoldására. Pedig minden jel arra mutat, hogy a mostani az elmúlt 18 év legsúlyosabb válsága. A Fidesz és a Vállalkozók Pártja azonnali intézkedéseket vár ezért a kormánytól a vállalkozások helyzetének rendezésére - mondta újságíróknak szerdán Szatmáry Kristóf fideszes országgyűlési képviselő.A kis- és közepes vállalkozások azért vannak itthon nehéz helyzetben, mert magasak az adóterheik, és a kormány hibás gazdaságpolitikája miatt a piac szűkülésével is számolniuk kell. Mindehhez hozzájárult, hogy a mostani kormány hiteltelen és nincs gazdaságfejlesztési koncepciója - állította Szatmáry Kristóf.

Az ellenzéki politikus hivatkozott az Állami Számvevőszék márciusi jelentésére, amelyben azt írták: a Magyar Köztársaság költségvetési törvényeit az elmúlt években anélkül irányozták elő, hogy meghatározták volna az ország hosszú távú gazdasági-társadalmi stratégiáját.

Szatmáry Kristóf emellett az OKISZ (Magyar Iparszövetség) napokban megjelent felmérésével támasztotta alá érvelését. 4-500 magyar vállalkozót kérdeztek meg a kutatás készítői. A válaszadók 42 százaléka nagyon rossznak ítélte a magyar gazdaság helyzetét, 36 százalékuk rossznak, 21 százalékuk pedig stabilnak. 92 százalékuk igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy kellene-e gazdaságpolitikai irányváltás a fejlődésükhöz. 55 százalékuk nemmel, 22 százalékuk igennel felelt arra, hogy lehetséges-e gazdaságpolitikai irányváltás egy kisebbségi kormány vezetésével.

A nemzeti fejlesztési pénzek sem érik el itthon a kívánt célt - mondta még a képviselő, aki 5, nemrég zárult uniós vállalkozásfejlesztési pályázatra hivatkozott. Ezeknél a felhasználható keret átlagosan mindössze 20-30 százalékára nyújtottak be támogatási igényt.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség