Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Selmeczi: Minden településen legyen piac

E-mail Nyomtatás
Jó lenne, ha minden településen lenne hagyományos piac, legalább hetente egyszer - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz országgyűlési képviselője szombaton a fővárosi Kórház utcai piac előtt. Az ellenzéki politikus tervei szerint megkeresi a településvezetőket, hogy támogassák ezt az ügyet, például azzal, hogy ne kelljen helypénzt fizetniük az őstermelőknek.Selmeczi Gabriella szerint a piacok nem csak a hagyományőrzés miatt fontosak, hanem azért is, mert közösségteremtő erejük van. Az emberek megállnak, beszélgetnek, megismerik egymást. Ráadásul a piacok mint turista látványosságok is szóba jöhetnek.

A fideszes politikus, mint mondta, tisztában van azzal, hogy megváltoztak, különösen a rendszerváltás idején a vásárlási szokások. Úgy érzi azonban, ismét igény van arra, hogy egészségesebb, friss élelmiszereket vegyenek az emberek, amelyeket a bevásárlóközpontokkal szemben inkább a piacokon lehet beszerezni.

Selmeczi Gabriella azt is elmondta: már több közéleti és ismert személyiséggel beszélt, akik szintén lelkes támogatói a piacok újraélesztésének. Ígéretet is tettek a politikusnak, hogy ők is támogatni fogják ezt az ügyet.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség