Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Több milliós bírságra számíthat a feketemunkásokat foglalkoztató vállalkozó

E-mail Nyomtatás
Több millió forintos bírságra számíthat az a vállalkozó, aki feketén dolgoztatta a kompolti üzemben megsérült munkásokat. Az üzemben dolgozó hat fiatalra szombaton, festés közben dőltek rá 20 méteres tartógerendák. Négyen súlyos, ketten könnyű sérülésekkel kerültek az egri kórházba. Az üzemben több hiányosságot is találtak a munkavédelmi ellenőrök.A 16 és 21 év közötti fiatalok magtárolókhoz használt tartóoszlopokat festettek a kompolti üzemben. Az élükre állított vasgerendák - az eddigi vizsgálatok szerint - dominószerűen dőltek el, amikor a szélső elemet targoncával megemelték. A munkavédelmi ellenőrök szerint, ha betartották volna az előírásokat, ez nem fordulhatott volna elő - mondta a Független Hírügynökségnek Solymosi János, az Észak-Magyarországi Munkavédelmi Felügyelőség igazgatója.

Az ellenőrök szerint a munkásoknak emelés előtt el kellett volna hagyniuk a veszélyes területet. Ők azonban - eddig úgy tűnik - tovább festettek a vasgerendák között. Most már az is biztosnak tűnik, hogy a balesetben megsérültek feketén, vagyis illegálisan dolgoztak az üzemben.

Információk szerint három munkavállaló fiatalkorú - közölte Bakos József, az Észak-Magyarországi Munkaügyi Felügyelőség igazgatója.

Négy fiatalt súlyos hasi és medencecsont-sérüléssel, valamint különböző törésekkel, kettőt pedig zúzódásokkal szállítottak az egri kórházba. A súlyos sérülteket az elmúlt napokban megműtötték, de közülük kettőre újabb műtétek várnak. Van olyan, akinek több hónap, esetleg fél év is lehet a gyógyulása - mondta el kezelőorvosuk, dr. Turchányi Béla, a Markhot Ferenc Kórház traumatológiai osztályának főorvosa.

A megsérült fiatalokat foglalkoztató vállalkozó több millió forintos munkaügyi és munkavédelmi bírságra számíthat.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség