Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

A kisebb cégek nem látnak lehetőségeket az uniós tagságban

E-mail Nyomtatás
Alultőkésítettség, halmozódó nemfizetés, nehézkes banki finanszírozás, irreálisan magas közterhek - egyebek közt ezek a tényezők nehezítik a hazai kis- és közepes vállalkozások (kkv) életét, amelyről a Coface Hungary és az Üzlettárs magazin készített második alkalommal felmérést.A nemzetközi céginformációs szolgáltató Coface-csoport magyar tagja a 100 hazai "kistigris" helyzetét elemezte 2007-ben is, és eredményükre jellemző, hogy a 2006-os listáról egyetlen cég tudott olyan ütemben fejlődni, hogy az új rangsorba is bekerüljön. A felmérésbe a 375 millió és 1,1 milliárd forint közti árbevételt elérő cégek kerülhetnek be.

A cégek közt kevés az eredeti üzleti ötletre, újításra épülő vállalkozás, sokan még mindig a nagyvállalati kiszervezések vagy a privatizáció talaján, esetleg kényszerből jöttek létre. Ráadásul igen alacsony, 15 százalék a gyártó-termelő cégek aránya - derül ki a vizsgálatból.

Még a legdinamukusabban fejlődő kkv-k is rendkívüli módon ki vannak téve a konjunkturális és szabályozási változásoknak, valamint a visszaeső hazai fogyasztásnak. Ezek a top 100-as kkv-k ugyanis jellemzően a hazai piacon működnek, nem merészkednek külföldre, mert hiányoznak a külpiaci ismeretek. A vizsgálatba bevont társaságok kevés kivételtől eltekintve nem látnak lehetőségeket az ország EU-tagságából származó előnyökben. Nem szívesen indulnak pályázatokon, mert tanácsadó hiányában bonyolultnak érzik az adminisztrációt, illetve nem tudják felmutatni a szükséges saját erőt.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség