Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Gyenesei István: Nehéz időszakban eredményes munkát végezni - a Fidesz számára továbbra is elfogadhatatlan

E-mail Nyomtatás
Nehéz időszakban, a kormányzati ciklus végéig kitartva eredményes munkát végezni - erre készül elmondása szerint Gyenesei István, az új önkormányzati miniszter, aki csütörtökön találkozott elődjével, Bajnai Gordonnal és a tárca szakapparátusával. Gyenesei István a vele kapcsolatban felmerült állítólagos visszaélésekről annyit mondott, hogy a rágalmazókkal szemben megtette a szükséges jogi lépéseket.Gyenesei István elmondta: hétfőn délután teszi le a Parlamentben miniszteri esküjét, addig olyan intézkedést nem tesz, amihez az eskütétel szükséges. Az önkormányzati tárca apparátusában annyit változtat, hogy betölteti azokat a helyeket, amik üresen maradnak, miután Bajnai Gordon átviszi stábját új tárcájához, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumhoz.

Újságírói kérdésre válaszolva cáfolta a sajtóban megjelenteket, miszerint a Somogy megyei közgyűlés elnökeként olyan megbízásokat írt alá, amelyek mögött nem volt valós teljesítés. Az állításokat rágalomnak nevezte és annyit mondott, hogy megtette a jogi lépéseket azok ellen, akik ezeket terjesztették. Hozzátette: lehet, hogy 17 év önkormányzati vezetői tevékenysége alatt követett el hibákat, de szándékosan soha nem sértette meg a törvényt.

Bajnai Gordon elmondta: csaknem 11 hónapos minisztersége alatt 30 jogszabályt módosítottak. Az Országos Területrendezési Törvény és a Balaton-törvény az Országgyűlés előtt van. Megkönnyítették az építésügyi eljárásokat, további támogatást kapnak és fejlődnek a kistérségi társulások, átalakították a panelprogramot, sikeresen lebonyolították a népszavazást és az olimpiai előkészületekre is biztosítani tudták a szükséges pénzt. Csütörtökön délután a kormány és az önkormányzatok képviselői az önkormányzati rendszer átalakítása kapcsán egyeztetnek. A módosítások elfogadásához azonban kétharmados parlamenti többség kell, amire kevés az esély - tette hozzá Bajnai Gordon.

Gyenesei István kinevezését szerdán írta alá a köztársasági elnök, hétfőn tesz esküt a Parlamentben, de már csütörtökön hivatalba lépett.

A Fidesznek továbbra is az a véleménye, hogy nem lehet miniszter, akinek neve köztörvényes bűncselekményeknkel kapcsolatban felmerül - a párt erről közleményt juttatott el csütörtökön a Független Hírügynökséghez. Eszerint Gyenesei István közgyűlési elnöksége alatt visszaélések történtek Somogy megyében, jelenleg öt olyan ügyben folyik nyomozás, amelyekben érintett lehet. A legújabb hírek szerint pedig Gyenesei István saját ismerőseinek juttatott közpénzt, anélkül, hogy munkájuknak nyoma lenne - áll a közleményben. Az ellenzéki párt szerint a válság egyik súlyos tünete, és a kisebbségi kormányzás "ára", hogy egy ilyen embert neveznek ki miniszternek.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség