Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 5, péntek, Emese és Sarolta napja van. Holnap Csaba napja lesz.

Több mint másfél milliárdos fejlesztés Szügyön

E-mail Nyomtatás

A hazai beruházások növekedését, az innovációt és az új munkahelyek létrejöttét ösztönző kormányzati döntések folytatását ígérte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Parat Ungarn Kft. új üzemcsarnok-avatóján.

Az új járműipari beszállítói gyáregység megvalósításának több mint 1,6 milliárd forintos költségét 50-50 százalékban saját, illetve uniós forrásokból biztosította a vállalkozás.

 

A Nógrád megyei Szügyön működő, a gépjárművek és haszongépjárművek műanyagalkatrész-gyártásával foglalkozó Parat Ungarn Kft. újabb, 12 ezer négyzetméteres üzemcsarnokkal növelte gyártókapacitását.

 

Varga Mihály beszédében hangsúlyozta: a kormány eddig is sokat tett azért, hogy olyan szabályozási és támogatási környezetet alakítson ki, amely kedvez a beruházások növekedésének, az innovációnak és az új munkahelyek létrejöttének.

 

A miniszter kiemelte: A német tulajdonú vállalatok a magyar gazdaság teljesítményének 17 százalékát állítják elő, a magyar gazdaság szorosan kapcsolódik Németországhoz, így példaértékű a magyar kormány és a német cég közös beruházása.

 

A tárcavezető örömmel számolt be arról, hogy a magyar gazdaság elmúlt években mutatott jelentős bővüléséhez az ipari termelés ismét kiemelkedő mértékben járult hozzá. Az idei első negyedévi adatok 8%-os növekedést jeleztek.  A termelő ágazatok bővülését mutatja az is, hogy az ebben az időszakban 80 ezerrel többen dolgoznak a versenyszférában, mint egy évvel korábban.

Varga Mihály az uniós források hatékony felhasználását gazdasági eredményeink egyik legfontosabb zálogának tartja. Mint mondta: a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program kidolgozásakor arra építettek, hogy a javuló gazdasági környezetben a vállalkozások érdekeltek tevékenységük minőségi fejlesztésében és bővítésében.

 

A miniszter elmondta: a napokban bejelentett 85 milliárdos kiírások mellett idén nagy számban, további 700 milliárd forint keretösszegben lesznek pályázhatóak források.

 

 (Nemzetgazdasági Minisztérium)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség