Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 5, péntek, Emese és Sarolta napja van. Holnap Csaba napja lesz.

Orbán Viktor folytatta brüsszeli tárgyalásait

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter több külön egyeztetést is folytatott a Brüsszelben zajló Európai Unió-Latin-Amerika-csúcstalálkozó keretében - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

Orbán Viktor június 11-én reggel a visegrádi országok egyeztetésén vett részt, ahol nagy hangsúlyt kapott a bevándorlás kérdése - mondta a sajtófőnök.

 

Hozzátette: Szijjártó Péter Ana María Sánchez perui külügyminiszterrel folytatott tárgyalásokat a Csendes-óceáni Szövetséghez való magyar megfigyelői csatlakozásról, amit a szövetség dél-amerikai tagjai támogatnak, és várhatóan július elején születik róla döntés.

 

A megbeszélésen elhangzott: Peru a világ egyik legnyitottabb gazdaságával rendelkezik, több szabadkereskedelmi megállapodása is van, és Magyarországnak az az érdeke, hogy az EU-val kötött perui szabadkereskedelmi egyezmény is mielőbb hatályba lépjen.

 

Szijjártó Péter a tárgyaláson emlékeztetett, hogy Magyarország az ehhez szükséges ratifikációs lépést már megtette, és sürgeti uniós partnereit, szintén hagyják jóvá a megállapodást.

 

Az Eximbank 300 millió dolláros hitelkeretet nyitott magyar vállalatok támogatására a perui piacon, egyúttal megállapodás született 20 perui ösztöndíjas fogadásáról - összegezte az elhangzottakat Havasi Bertalan.

 

(MTI)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség