Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Átadták a bicskei Batthyány-kastély felújított történeti kertjét

E-mail Nyomtatás

Átadták július 2-án a bicskei Batthyány-kastély felújított történeti kertjét, amelyre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) európai uniós támogatásból több mint 237 millió forintot fordított.

Az ünnepélyes záróeseményen Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára kiemelte: a hely szelleméhez méltó módon újult meg a kastélypark.

 

Az államtitkár szerint a beruházás nagymértékben emeli az egész kastélyépület és környezete színvonalát. Emlékeztetett arra, hogy van még teendő, hiszen az épület külső felújítása még hátravan.

 

Marjay Gyula, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) ingó- és ingatlanvagyonért felelős főigazgatója közölte, hogy a tó szigetére vezető híd is újjáépült, a park több pontján szökőkutak létesültek, a pipázó előtti díszmedence visszanyerte korhű állapotát, és az egykori üvegház romjai is bemutathatóvá váltak.

 

Tessely Zoltán, Bicske országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy Bicske fejlődésének újabb szakasza zárul le a kastélypark átadásával, de azt követően is nagy terveket dédelgetnek a Forster Központ Nemzeti Kastélyprogramjának köszönhetően.

 

 

Az épületben működő Kossuth Zsuzsa Gyermekotthont körülvevő kert Magyarország egyik első angolparkja, mely mintegy 12 hektárnyi területen helyezkedik el. A 18. század végén építették ki és máig ez a legnagyobb összefüggő zöldterület Bicske városában. Az állami tulajdonban lévő kastély épületében 1929 óta gyermekotthon működik, jelenleg 9 lakásotthon ad menedéket nehézsorsú, súlyosan hátrányos helyzetű, veszélyeztetett, közöttük sok árva és félárva gyermeknek. A gyermekotthon felzárkóztató 8 osztályos, 8 évfolyamos és sajátos nevelési igényű gyerekek oktatását is végzi.

 

(MTI)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség