Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Befejeződött a kecskeméti Platán idősotthon korszerűsítése

E-mail Nyomtatás

Uniós támogatással korszerűsítették az idős emberek elhelyezését szolgáló kecskeméti Platán Otthont, a munkálatok 180 millió forintba kerültek.

Az önkormányzat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 120 helyet érintett a korszerűsítés, az épület alapterülete 169 négyzetméterrel bővült. A modernizáció következtében az idősotthon már megfelel a jogszabályi feltételeknek.

 

A válaszfalak áthelyezésével, a régi nyílászárók megszüntetésével, illetve átalakításával, újak elhelyezésével átrendeződött a helyiségek belső elosztása. Meglévő szobák átalakításával jött létre a közösségi tér, a büfé és az új nővérpult. A korábbi nővérszobát, orvosi szobát, foglalkoztatóhelyiséget és egyéb kiszolgálóhelyiségeket pedig tágas szobákká alakították át. A bővítés során új helyiségként jött létre a női öltöző a hozzá tartozó helyiségekkel, egy elkülönített betegszoba öltözővel és vizesblokkal, egy háromágyas és két egyágyas szoba, orvosi szoba és gyógyszerraktár. Informatikai eszközöket is beszereztek, így az otthonban élők most már használhatják az internetet. Kecskeméten két nagy idősotthon van, mintegy 400 ember befogadására alkalmasak, ez jóval kevesebb a szükségesnél.

 

MTI

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség