Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Gőzerővel zajlik az ideiglenes határzár építése

E-mail Nyomtatás

Gőzerővel zajlik a műszaki határzár építése a magyar-szerb határon, jelenleg 13 munkacsoportban 364 katona és 112 közfoglalkoztatott dolgozik a kerítés építésén - mondta a kormányszóvivő sajtótájékoztatóján.

Kovács Zoltán közölte, az idén eddig 107 678 illegális migráns lépte át a magyar határt.

A Baranya megyei Martonfára és a zalai Sormásra tervezett ideiglenes befogadóállomásokkal kapcsolatban a szóvivő úgy fogalmazott: kényszerű döntésről van szó, elkerülhetetlen a két - egyenként ezer ember befogadására alkalmas - átmeneti szállás létrehozása, de mindkettőt lakott területen kívül alakítják ki. Kérdésre közölte: az illetékes szakemberek és hatóságok a martonfai és a sormási helyszínt találták a legalkalmasabbnak a többi szóba jöhető közül.

 

A legutóbbi gazdasági mutatók, a kiskereskedelmi forgalom, a munkanélküliség és a foglalkoztatottság adatai is megerősítik, hogy a magyar reformok működnek, amiről néhány hete tájékoztató kampányt is indított a kormány - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő.

 

Kiemelte, hogy a kiskereskedelmi forgalom 23 hónapja bővül, a munkanélküliség 7 százalék alá esett, és több mint 4,2 millióan dolgoznak az országban.

 

A szóvivő emlékeztetett, hogy a 600 millió forint plusz áfa értékben, szeptemberig - csaknem ezer kültéri reklámfelületen és sajtóhirdetésekben - zajló kampány célja figyelemfelhívás arra, hogy a magyar reformok működnek.

 

A Quaestor-károsultak kártalanítását firtató kérdésre Kovács Zoltán azt mondta: a 6 millió forint fölötti kártalanításokkal összefüggésben alkotmánybírósági eljárás zajlik, amelyet pénzintézetek kezdeményeztek, vagyis ebben az ügyben nem a kormánynál kell kopogni, hanem azoknál, akik "megpróbálják megakadályozni" az intézkedések végrehajtását.

 

Budapest olimpiapályázási szándékával kapcsolatos felvetésre a kormányszóvivő megerősítette, a kabinet támogatja a fővárost és a Magyar Olimpiai Bizottságot, hogy pályázzanak a 2024-es nyári olimpiára.

 

Az előkészületeknek megvannak a maguk költségei, de a kalkulált kockázatokat "egy valamit komolyan gondoló pályázónak" vállalnia kell - tette hozzá.

 

A fideszes Jakab István Magosz-elnök, parlamenti alelnök nyilatkozatára hivatkozva Kovács Zoltántól azt is kérdezték, hogy készül-e olyan jogszabálytervezet, amely szerint - bérlőkkel - állami termőföldeket adnának el. Erre azt felelte: a kormánynál, kormányzati szerveknél nem készül ilyen, de egyes ágazati szervezetek irányából van ilyen igény. A szóvivő annyit mondott: földet Magyarországon csak magyarok vehetnek átlátható formában.

 

(MTI)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség