Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Több tízezer gyerek nyaral az Erzsébet-táborokban

E-mail Nyomtatás

Több tízezer, többségében hátrányos helyzetű gyerek táborozik ezekben a hetekben Balaton-parti Erzsébet-táborokban vagy Erdélyben – ismertette a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin közölte azt is, hogy őszre újabb pályázatot írtak ki, amelyre - ugyancsak jelképes önerő befizetésével - iskolai csoportok jelentkezhettek négynapos osztálykirándulásokra.

 

Azt mondta, a kormánynak az a célja az augusztus 28-áig tartó táboroztatási programmal, hogy a nehéz helyzetű családok gyerekei is gazdagodhassanak nyári élménnyel. Közölte, idén a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványon keresztül 6 milliárd forintot fordítanak az Erzsébet-program különböző pályázataira, ezek között az Erzsébet-táborokra, és összességében már mintegy 200 ezren vettek részt ezekben, közülük minden második gyerek. A táborokban a fiatalok teljes ellátást, napi ötszöri étkezést kapnak, továbbá színes, tematikus programokon is részt vehetnek, melyeken például világhírű művészek és sportolók segítségével megismerhetnek egy-egy művészeti vagy sportágat.

 

Az Erzsébet-táborokban felfedezett tehetséges fiatalokat felkarolják, és külön tehetségsegítő táborokat szerveznek nekik - emelte ki.

 

Nyári napközis táborokat is tartanak, ezeken a gyerekeknek az adott településen vagy a környékén programokat, például kirándulásokat szerveznek.

 

Emlékeztetett arra, hogy az Erzsébet-programnak csak az egyik pillérét jelentik a gyerekeknek szóló Erzsébet-táborok; minden évben számos más pályázatot is kiírnak családosoknak, nyugdíjasoknak, fogyatékossággal élő embereknek. A programnak két forrása van: az Erzsébet-utalványok forgalmazásából származó 3 milliárd forint és ugyanennyi a központi költségvetésből.

 

Novák Katalin közölte, az Erzsébet-programban az elmúlt négy évben több mint 600 ezren vettek részt, közülük 300 ezer gyerek. Az államtitkár az Erzsébet-programot az elmúlt két évtized legnagyobb szociális üdültetési programjaként jellemezte, amelyet több nemzetközi díjjal is elismertek már.

 

 (MTI)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség