Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Együttműködésről állapodott meg az EMMI a kolozsvári magyar ifjúsági szervezetek egyesületével

E-mail Nyomtatás

Együttműködési megállapodást írt alá Kolozsváron Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Süveges Antal, az Új Nemzedék Központ Közhasznú Kft. ügyvezetője és Talpas Botond, a kolozsvári magyar ifjúsági szervezeteket tömörítő Magyar Ifjúsági Központ Egyesület elnöke.

Az aláíró felek abban állapodnak meg, hogy támogatják egymást a tehetséggondozás, az önkéntesség és a helyi ifjúsági szervezetek megerősítésében.

 

„Írásba fektettük azt, ami már most is működik, hogy jelezzük: a jövőben is együtt kívánunk dolgozni” - nyilatkozta az MTI-nek Novák Katalin. Az államtitkár hozzátette, különös hangsúlyt kap a fiatalokkal való foglalkozás, az ifjúsági közösségek megerősítése Kolozsváron, hiszen Erdély fővárosa viseli 2015-ben Európa ifjúsági fővárosa címet.

 

Novák Katalin arra is kitért, hogy Kolozsvár az ifjúsági fővárosi cím elnyerésével megelőzte a magyarországi városokat és a Kárpát-medence magyar többségű városait. „Bízunk benne, hogy lesz magyarországi város is, amelyik elnyerheti ezt a címet, és akkor számítunk a kolozsváriak tapasztalatára. Tanulni is jöttünk Kolozsvárra” - jelentette ki az államtitkár.

 

A megállapodást kolozsvári részről aláíró Magyar Ifjúsági Központ Egyesületet a Kolozsvári Magyar Diákszervezet hozta létre 2012-ben az egész kolozsvári magyar ifjúságra kiterjedő programok szervezésére. Az egyesület jelenleg több mint 50 kolozsvári magyar ifjúsági szervezetet jelenít meg.

 

(MTI)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség