Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Kazahsztán Magyarország stratégiai partnere

E-mail Nyomtatás

Kazahsztán Magyarország stratégiai partnere, a két ország közötti együttműködési lehetőségek köre meglehetően széles, ide tartozik a mezőgazdaság, a feldolgozóipari modernizáció, a gyógyszer- és egészségipar, a gépjárműgyártás magyar technológiai exportja, illetve a turizmus, mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Kazahsztán budapesti nagykövetségén kitüntetésének átvételekor - tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A magyar-kazah kapcsolatok és a kun-kipcsák hagyományok őrzésében végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként kitüntetést vett át Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Szapár Iszákovtól, a Kazah Jótékonysági Alapítvány elnökétől Kazahsztán budapesti nagykövetségén.

 

A tájékoztatás szerint a miniszter fontos feladatnak tartja a két ország közötti kapcsolatok elmélyítését, kiemelve, hogy a magyar vállalkozások egyre inkább megértették a keletinyitás-politika jelentőségét.

 

A kormány támogatja azokat a projektalapú kezdeményezéseket, amelyek a keleti nyitásban érintett országokban a piacra lépést segítik - írja közleményben a szaktárca.

 

Az NGM tájékoztatása szerint a miniszter megerősítette, hogy Magyarország részt vesz a 2017-ben Kazahsztán fővárosában megrendezendő világkiállításon, és kézjegyével ellátta az expo hivatalos zászlaját.

 

Varga Mihály 1995-től az Interparlamentáris Unió Magyar-Kazah és Közép-Ázsiai Baráti Tagozatának elnöke, 1997-től a Magyar-Kazah Baráti Társaság alelnöke, a két kormány között működő Magyar-Kazah Gazdasági és Vegyes Bizottság társelnöke.

 

(MTI)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség