Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Újabb magyar cégek jelenhetnek meg az iráni piacon

E-mail Nyomtatás

A magyar–iráni gazdasági kapcsolatok bővítési lehetőségeiről tárgyalt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Majid Takhte Ravanchi-val, az Iráni Iszlám Köztársaság európai és amerikai kapcsolatokért felelős külügyminiszter-helyettesével.

Varga Mihály hivatalában fogadta az iráni külügyminiszter-helyettest. A tárgyaláson a felek üdvözölték a július 14-én Bécsben megkötött nukleáris megállapodást, amely várhatóan az Iránt eddig érintő szankciós korlátozások ütemes lebontását eredményezi, és így új fejezet nyílhat hazánk és a közel-keleti ország kapcsolatában.

 

A megbeszélésen szóba került több, folyamatban lévő egyezmény, így a kettős adóztatás elkerüléséről szóló szerződés parafálása is. A magyar miniszter tájékoztatása szerint megkezdődött a magyar–iráni beruházásvédelmi egyezség, valamint a két ország kormányközi gazdasági együttműködési megállapodásának előkészítése is.

 

A magyar gazdasági tárca vezetője annak a reményének is hangot adott, hogy a szankciók feloldását követően hazánk és Irán kapcsolatai tovább bővülnek. Varga Mihály arra is felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt években a magyar gazdaság növekedési szerkezete stabillá és hosszú távon is fenntarthatóvá vált. Tekintettel arra, hogy az európai minőségre váró iráni piac még elsősorban a nagy nyugat-európai gazdaságok termékeit ismeri, különös jelentőséget kap a megnyíló iráni piacon a magyar minőség, illetve termék- és szolgáltatáspaletta bemutatása. A legnagyobb változást ugyanakkor a pénzügyi korlátozások feloldása jelentheti. E nehezítő körülmény felszámolásával megnyílik az export lehetősége olyan magyar vállalkozások előtt, amelyek eddig kockáztatható tőke hiányában nem tudtak az iráni piacon megjelenni.

 

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség