Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Erőforrásként kell tekinteni az idős emberekre

E-mail Nyomtatás

Egy idősödő társadalomban az idős emberekre erőforrásként és nem teherként kell tekinteni - hangsúlyozta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Nyugdíjas és Idős Emberek Európai Szövetsége és az Európai Szakszervezeti Szövetség nyugdíjasokat képviselő szervezetének 7. kongresszusán Budapesten. Az idős embereknek biztosítani kell egészséget, megélhetést és biztonságot, valamint méltóságot, aktív szerepvállalást a társadalomban, hogy erőforrásként tekinthessünk rájuk - emelte ki Novák Katalin.

 

Felidézte, hogy a kormány az elmúlt években több intézkedéssel járult hozzá az idősek támogatásához, példaként említve a rezsicsökkentést, az idősebbek foglalkoztatása után a munkaadóknak járó adókedvezményt, valamint azt, hogy az alaptörvényben rögzítették: a felnőtt gyerekeknek kötelességük rászoruló szüleikről gondoskodni.

 

Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese elmondta, hogy a főváros 12 időskorúakat segítő intézményt tart fenn, amelyeket folyamatos beruházásokkal igyekeznek minél jobbá tenni. Hozzátette, a közlekedés akadálymentesítése is a főváros legfontosabb programjai közé tartozik.

 

(MTI)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség