Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Dr. Latorcai Csaba nyitotta meg a „Rákosi börtönei” című kiállítást

E-mail Nyomtatás

Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség Kiemelt Társadalmi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkára nyitotta meg 2015. szeptember 9-én, Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeumban, a Rákosi börtönei című vándorkiállítást.

A tárlat emléket állít XX. századi történelmünk egyik legsötétebb fejezetének. Annak az évtizednek, amikor Rákosi Mátyás uralkodott Magyarország felett, amikor az ország teljes területén kiépített fegyházak, börtönök, internáló- és munkatáborok teltek meg politikai okokból elítélt foglyokkal.

 

Latorcai Csaba felhívta a figyelmet a korabeli börtönök világára. Arra a tényre, hogy a kommunista hatalomátvétel után, a diktatúra kiépítése és fenntartása érdekében Rákosi és elvtársai, egyetlen hatalmas börtönrendszerré változtatták Magyarországot, ahol bárkit, bármilyen indokkal vagy a nélkül, megfoszthattak szabadságától és életétől.

 

Beszédében arra is figyelmeztetett, hogy a börtönök világa a szabadság hiányával szembesít. Ezért fontos üzenete a kiállításnak, hogy a diákság megismerje a nagyszülők, dédszülők tragikus történetét, és megértse, hogy a szabadságért minden nap újra és újra meg kell küzdenünk.

 

(Miniszterelnökség)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség